Avbytare: Mats (in 45, ut 77), Ceder (in 77), Kenneth, Micke

Målskytt: Magnus ”Kogaren” Nilsson 1 Se skytteligan>>

Robin de Richelieu
Alfred Tullgren
Dagens bolljury: Jörgen Thulin

Rapport:
Den stora tillresta supporterskaran till Önneköps IF fick uppleva en stöld av två poäng denna fredagsafton och boven i dramat hette Harlösa IF. Åtal väntar… Hade poängen delats ut efter antalet chanser och inte efter antalet mål så hade vi vunnit på teknisk knock-out. Men så är ju inte fallet… och vi får skylla oss själva att de tre poängen inte hamnade i vår ägo.

Matchens fem första minuter var yra, förvirrade och slarviga från Önneköps sida, men de sista fyrtio minuterna av halvleken var våra till 99%. Och chanser saknades sannerligen inte – Magnus ”Kogaren” Nilsson hade två frilägen, Joachim Mårtensson grundlurade målvakten och lobbade bollen i ribban, Håkan Anderssons mörsare smet strax utanför högerstolpen m.m.

Spelmässigt gjorde vi en ok första halvlek. Till vårt försvar skall sägas att gräsmattan inte var av toppklass vilket gjorde det svårare än vanligt att rulla boll. Det är kanonbra att ni klipper gräset Harlösa, men låt inte det klippta gräset ligga kvar i högar.

Andra halvlek inleddes ännu yrare, mer förvirrat och slarvigare från vår sida än den första. De första femton minuterna hade vi fler fel än rätt, och som ett brev på posten i minut 60 (dock fullständigt oväntat) stack Harlösa upp i en av få chanser och tog ledningen i matchen. Ett inlägg från vår vänsterkant där en Harlösaspelare klippte till på halvvolley i straffområdet, otagbart för Danne i målet.

Detta mål kom dock att fungera som en rejäl väckarklocka. Nu sattes det full fart mot Harlösamålet. Slarvet försvann och det fina spelet plockades fram. Kvitteringen kom omgående i minut 63 och det var Magnus ”Kogaren” Nilsson som vackert nickade in ett inlägg från Håkan Anderssons känsliga vänsterfot.

Återstoden av matchen kom sedan att bli en enda lång kavalkad av målchanser från vår sida. Ivan Ocana träffade stolpen, Magnus ”Kogaren” Nilsson hade ytterligare två nickchanser som kunde resulterat, vi gick miste om en straff m.m. Bollinnehavet sista tjugo minuterna måste ha varit 87-13 till vår fördel. Surt sa räven om rönnbären! Harlösas enda målchans i andra halvlek var ett skott som touchade en av våra försvarare där Daniel Nilsson fick sträcka ut hela sin längd för att nå den i sitt högra kryss.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att vi gjorde en bra match, men för att komma upp i ett högre betyg så skulle samtliga tre poäng ha följt med hem till Önneköp. Men vi är obesegrade på bortaplan, nu skall poängen börja plockas på hemmaplan också. Förhoppningsvis redan kommande fredag…

Bäst i vårt lag denna gång var utan tvekan slitvargen på mittfältet Håkan Andersson. Utöver de två som också roffade åt sig bollar i den prestigefyllda boll-ligan vill jag även plussa för Joachim Mårtensson och Magnus ”Kogaren” Nilsson.

(Rapporten är skriven av Jörgen Thulin, 3 maj 2008)